sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Cinnamon twist


 

Kanelirinkeli
5 dl Maitoa
2 * 11 g Kuivahiivaa
2 dl Sokeria
2 tl Suolaa
n.  10 dl Venhäjauhoja
200 g Voita

Väliin
Sulaa voita
Sokeria
Kanelia

Pinnalle
Voiteluun kananmunaa
Raesokeria
Paistettuun pintaan tomusokerista tehty kuorrute

Peruspullan ohjeilla alkuun. Kun taikina on kaulittu, levitetty voisula, sokeri ja kaneli, taikina kääritään rullaksi kuten korvapuusteja tehdessä. Sen sijaan, että pienisi palaset erilleen, kannattaa ne leikata vain osittain erilleen ja letin tapaan pala kerrallaan laittaa keskelle, oikealle, vasemmalle, keskelle, oikealle, vasemmalle, keskelle ja toistaa tätä kunnes rulla loppuu. Jos haluaa tehdä pitkän pitkon tai rinkelin mallisen, voi tätä jatkaa kunnes pitko on ympyrän muotoinen.

4 kommenttia:

  1. Tuparilahjaksi, vähän kohosi liikaa ja lässähti :D Noo, ajatus on tärkein?

    VastaaPoista
  2. Ajatus ja maku! Tuo on varmasti herkullista. :) Mulla ei ikinä onnistu mitkään kierrepullasysteemit. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No maku oli muuten ihan ok, mutta nousi liikaa ja lässähti, niin tuntuu että sitten ei tuo koostumuskaan tullut ihan oikein eikä täten se makukaan. :D

      Poista
  3. Kiitos lahjasta! Tämä oli ihan älyttömän hyvää ja katosi hetkessä, joten selitellyt sikseen. :)

    VastaaPoista